Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Ouders aan zet! Boek vol tips voor de medezeggenschap

MedezeggenschapVoorlichting

Speciaal voor actieve ouders in de medezeggenschap heeft Ouders & Onderwijs het boek 'Ouders aan zet! Tips voor de medezeggenschap' samengesteld. Deze concrete tips kan iedereen gebruiken die zich bezighoudt met medezeggenschap op school. 

Goed van start met medezeggenschap

Actief worden in de medezeggenschap betekent onder andere je over een veelheid van onderwijsonderwerpen buigen. Het boekje geeft je tips voor het vervullen van deze medezeggenschapsrol. In het boekje staan praktijkvoorbeelden en waar mogelijk wordt verwezen naar andere informatiebronnen. Aan het eind tref je een aantal links naar handige informatie en checklists om direct aan de slag te gaan. 

Medezeggenschap doe je samen

Naast ouders kunnen ook leerlingen en personeelsleden actief in de medezeggenschap (MR) of gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) het boek vol tips gebruiken. De nadruk in dit boek vol tips ligt op hoe je (samen) kan groeien in je rol als vertegenwoordiger en steeds slimmer invloed kunt uitoefenen.

Boek vol MR-tips bestellen

Heb je interesse in het boekje? Sluit je als (oudergeleding van de) MR of GMR aan bij ons netwerk voor de medezeggenschap! Dan ontvang je gratis het boekje. Deelname aan het netwerk verplicht tot niets, maar je ontvangt wel regelmatig nieuwtjes over de laatste ontwikkelingen over medezeggenschap.

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?