Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Onderzoek: 84% van de ouders maakt zich zorgen over afnemende onderwijskwaliteit

  • Nieuws
Onderzoek: 84% van de ouders maakt zich zorgen over afnemende onderwijskwaliteit

Veel ouders maken zich zorgen over de kwaliteit van het onderwijs aan hun kinderen. In het basisonderwijs maakt zelf meer dan 50% van de ouders zich ernstige zorgen hierover. Dit blijkt uit onderzoek van Ouders & Onderwijs onder de leden van het Landelijk Ouderpanel.

Van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen

Vraag ouders wat de meest bepalende factor is voor de kwaliteit van onderwijs en het antwoord is simpel: de leraar. De zorgen over de onderwijskwaliteit lijken samen te hangen met de groeiende gevolgen van het lerarentekort. Voor maar liefst 69% van de ouders is het tekort in de praktijk al merkbaar. Er is veel lesuitval, groepen worden samengevoegd en er ontstaan plofklassen of er staan stagiaires voor de klas. Een bron van zorg voor ouders: 81% maakt zich zorgen over het lerarentekort.

Leraar en ouder schouder aan schouder

Ruim driekwart van de ouders vindt dat er structureel meer geld moet komen voor het verlagen van de werkdruk in het onderwijs en 53% is voor een structurele salarisverhoging.

Het landelijk Ouderpanel

Aan het onderzoek deden 1388 ouders van kinderen in de schoolgaande leeftijd mee. De peiling is gebaseerd op een representatieve meting. Ook jouw stem laten horen? Doe dan mee met het Landelijke Ouderpanel.

Meld je direct aan voor het panel

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?