Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Wisselen van basisschool

SchoolkeuzeVerhuizenOverstappen

Ouders mogen altijd een andere school uitkiezen voor hun kind, om welke reden dan ook. Ouders hebben immers een vrije schoolkeuze.

Redenen

Er kunnen verschillende redenen zijn om van school te wisselen: een verhuizing, een andere visie op het beleid of de gang van zaken op school, een conflict of omdat uw kind niet meer naar die school wil.

Wanneer

Het beste moment om van school te veranderen, is aan het einde van het schooljaar, maar dit is niet altijd wenselijk voor u en uw kind. En het is ook niet verplicht; kinderen kunnen ook gedurende het schooljaar wisselen.

Aanmelden nieuwe school

Wanneer u wilt wisselen, is het aan u om een nieuwe school te zoeken die uw kind aan neemt. Als u deze heeft gevonden, schrijft u uw kind uit op de huidige basisschool. U krijgt dan een bewijs van uitschrijving. Dit heeft u nodig voor inschrijving bij een nieuwe school. Het uitschrijvingsbewijs mag dan niet ouder zijn dan 6 maanden. De gemeente krijgt ook bericht van de uitschrijving. De nieuwe school stelt de oude school binnen 1 week op de hoogte van de inschrijving van uw kind, hierna wordt het onderwijskundig rapport door de oude school aan de nieuwe school overgedragen. Dit is in de Wet op Primair Onderwijs geregeld in artikel 42.

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?