Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Schoolzwemmen

Ouderbijdrage

Momenteel is er vanuit de overheid geen wetgeving over zwemles als verplicht onderdeel van het bewegingsonderwijs. Niet alle basisscholen bieden schoolzwemmen aan. Gemeente en school beslissen hier gezamenlijk over. Is het schoolzwemmen verplicht, dan is de school verantwoordelijk voor de kosten. De school mag u wel om een vrijwillige bijdrage vragen.

Veiligheid

De basisschool en het zwembad zijn samen verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind tijdens het schoolzwemmen. Zij moeten met elkaar afspreken hoe zij toezicht houden tijdens de zwemles.

Ouderbijdrage

Extra activiteiten als schoolzwemmen worden meestal uit de vrijwillige ouderbijdrage betaald. Wilt u of kunt u de ouderbijdrage niet betalen? Dan mag de school uw kind niet uitsluiten van schoolzwemmen als het een verplichte activiteit is. Is het schoolzwemmen niet verplicht en u heeft voor deze activiteit geen bijdrage betaald? Dan kan uw kind worden uitgesloten van de zwemlessen. De school moet dan tijdens schooluren wel voor opvang van uw kind zorgen.

Meer informatie

  • Deel deze informatie
  • Goed artikel?