Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Visie en kernwaarden

Het beste onderwijs voor onze kinderen, daar zet Ouders & Onderwijs zich voor in. Om dit te bereiken is samenspel tussen school, kind en ouders heel belangrijk. Goed samenspel draag er namelijk aan bij dat elk kind het onderwijs krijgt dat bij hem of haar past.

Ouders & Onderwijs wil dit bereiken door als het ware een wegwijzer te zijn in onderwijsland. Ouders & Onderwijs vertegenwoordigt ouders bij de overheid en in de onderwijssector en zorgt voor verbinding van ouders onderling. Op deze wijze stelt Ouders & Onderwijs ouders in staat zich te informeren, zich met elkaar te verbinden, zich te versterken en te vertegenwoordigen. Dit is waar Ouders & Onderwijs zich sterk voor maakt, want de gezamenlijke inbreng van en namens ouders draagt bij aan het mogelijk maken van het beste onderwijs voor onze kinderen.

Met kennis van zaken en een rugzak vol praktijkervaringen biedt Ouders & Onderwijs informatie en advies over verschillende thema’s rondom het onderwijs. Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders van schoolgaande kinderen in Nederland. Daarbij hecht Ouders & Onderwijs veel waarde aan haar onafhankelijke rol. Want alleen dan kan Ouders & Onderwijs op een juiste manier informatie en advies geven.

De kernwaarden van Ouders & Onderwijs

Ouders & Onderwijs is:

  • Toegankelijk: Ouders zijn primair verantwoordelijk voor de ontwikkeling van hun schoolgaande kinderen. Ouders & Onderwijs deelt ideeën en voorziet ouders van informatie. Daarnaast stimuleren we ouders om betrokken te zijn bij het onderwijs van hun kinderen en de school. Dit doen we in een aansprekende vorm, zodat we zo veel mogelijk ouders kunnen bereiken.
  • Verbindend: Ouders & Onderwijs stimuleert de dialoog tussen ouderorganisaties, oudergroepen en tussen ouders en scholen. Zo helpen we ouders bij het vinden van de weg naar relevante organisaties en groepen van en voor ouders.
  • Activerend: Ouders & Onderwijs werkt en bouwt continu aan nieuwe wegen voor ouders om in contact te treden met elkaar. Ook stimuleren we ouders om samen met de school, constructief in gesprek te zijn over het onderwijs van hun kinderen.
  • Aansprekend: Ouders verdienen een krachtige stem in het onderwijsveld. Ouders & Onderwijs brengt, in samenspraak met ouders, hun opvattingen en belangen helder en concreet onder de aandacht bij relevante organisaties en in het publieke debat.