Praat mee over opvoeden en onderwijs

Laat je stem horen en meld je nu aan voor het Landelijk Ouderpanel.

Direct aanmelden

Samenwerking met ouders

Ouders & Onderwijs is hét informatiepunt voor ouders. Wij zijn de verbinder en ondersteuner van ouders rondom het onderwijs. Daarnaast zijn we de gesprekspartner voor de overheid en de onderwijssector.

Naast de functie van informatiepunt voor ouders zoekt Ouders & Onderwijs actief de samenwerking met ouders. Ouders & Onderwijs legt en onderhoudt daarvoor contact met ouderorganisaties in het land en luistert goed naar de vragen en klachten van ouders die via ons informatiepunt binnenkomen. Verder raadpleegt Ouders & Onderwijs ouders door middel van stemmingen en enquêtes over actuele onderwerpen.

Er zijn in Nederland veel uiteenlopende ouderorganisaties en -groepen actief. Deels zijn ze rond een specifiek belang georganiseerd, deels ook regionaal of rond een school. Ouders & Onderwijs is er voor alle ouders van alle kinderen. Als landelijk platform voor ouders van schoolgaande kinderen ondersteunt Ouders & Onderwijs deze specifieke organisaties en groepen. Dit doet Ouders & Onderwijs onder meer door ze te stimuleren met advies, ingangen tot netwerken, mogelijkheden voor belangenbehartiging te bieden en met ondersteuningsmiddelen. Ouders & Onderwijs zoekt als verbindende organisatie actief contact met deze ouderorganisaties en brengt ze, waar dat een win-winsituatie oplevert, met elkaar in contact.