Home > Nieuws > Nieuws > Gezocht: Ouders met een mening

Gezocht: Ouders met een mening.

19 december 2018 Nieuws ouders

Ook dit jaar brengt Ouders & Onderwijs de Staat van de Ouder uit. In een enquête vragen we ouders om hun mening over het onderwijs en de school van hun kind. Praat ook mee!

De Staat van de Ouder

Ieder jaar brengt de Onderwijsinspectie in april ‘De Staat van het Onderwijs’ uit. Daarin beschrijft de inspectie de nieuwe ontwikkelingen en de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Maar hoe kijken ouders daar tegenaan? Wat vinden ouders van het onderwijs dat hun kinderen krijgen? Dat staat in ‘De Staat van de Ouder’. Om een goed beeld te krijgen van wat ouders vinden is ook uw mening nodig.

Enquête onder ouders

U kunt eenvoudig meedoen via een online vragenlijst. Hoe ervaart u het contact met de school? Bent u tevreden over de kwaliteit? En wat merkt u van het lerarentekort? Deze en andere vragen komen in de enquête aan bod. Invullen duurt ongeveer 15 minuten. Laat uw mening horen!

Wat gebeurt er met de uitkomsten?

De resultaten van het onderzoek verschijnen in een online rapport en worden breed gedeeld met het onderwijsveld, de politiek en de media. Daarmee laten we de stem van ouders horen en zorgen we dat er aandacht is voor de problemen, oplossingen en meningen van ouders. Op 10 april presenteren we de uitkomsten van het onderzoek op het congres van de Onderwijsinspectie. Wilt u hierbij zijn? Hou dan onze website goed in de gaten, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Gerelateerde onderwerpen

Nieuws

Meeste ouders steunen onderwijsstaking

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020 wordt er gestaakt in het basis– en voortgezet onderwijs. Uit een online poll die Ouders & Onderwijs hield blijkt dat 77% van de ouders de staking van onderwijspersoneel steunt en 23% tegen is.

Lees meer
Nieuws

Onderzoek: 84% van de ouders maakt zich zorgen over afnemende onderwijskwaliteit

Veel ouders maken zich zorgen over de kwaliteit van het onderwijs aan hun kinderen. In het basisonderwijs maakt zelf meer dan 50% van de ouders zich ernstige zorgen hierover. Dit blijkt uit onderzoek van Ouders & Onderwijs onder de leden van het Landelijk Ouderpanel.

Lees meer
Nieuws

Ouders en leerlingen steunen lerarenstaking

Het hele basis- en voorgezet onderwijs gaat staken op woensdag 6 november. De vakbonden en sectorraden trekken samen op voor extra geld voor het onderwijs om het lerarentekort te bestrijden. Ook Ouders & Onderwijs en het LAKS blijven het onderwijspersoneel steunen, net zoals in eerdere acties. Het leraren- en schoolleiderstekort is zo groot, dat er dagelijks in het hele land klassen naar huis worden gestuurd. Uit de recent gepresenteerde Miljoenennota bleek dat er geen extra geld wordt vrijgemaakt. Leraar, leerling en ouder, schouder aan schouder!

Lees meer
Nieuws

Moet je als ouder de vrijwillige ouderbijdrage betalen?

Het basis- en voortgezet onderwijs in Nederland is gratis. Voor ouders zijn er geen kosten om hun kind dit onderwijs te laten volgen. Toch mag school aan ouders een bijdrage vragen. Ouders kiezen zelf of ze deze bijdrage betalen. Daarom wordt deze bijdrage de vrijwillige ouderbijdrage genoemd. Maar wat zijn de consequenties als u dit niet betaalt? 

Lees meer
Ouders & onderwijs

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang het laatste nieuws, tips en ervaringen.